Σφήκες

Σφήκες

Ετοιμαστείτε για εσάς και τους πελάτες σας, για ένα καλοκαίρι χωρίς σφήκες...

Σακούλες για σφήκες

Ionian Environmental Κεφαλονιά - Αντιμετώπιση Παρασίτων, σφήκες - Paul HayesΠροσθέτουμε το ειδικό επαγγελματικό υγρό και νερό στις τσάντες. Στη συνέχεια τα κρεμάτε στη σκιά, ίσως κάτω από ένα δέντρο, μέχρι δύο μέτρα μακριά από το αίθριο ή τον χώρο φαγητού σας. Οι σφήκες έλκονται από τις σακούλες και σας αφήνουν να φάτε, να απολαύσετε το ποτό και τον χώρο σας χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το περιβάλλον και γι’ αυτό εμπεριέχουμε στο υγρό, ειδικό απωθητικό για μέλισσες έτσι ώστε οι πληθυσμοί τους να παραμένουν ασφαλείς.

Αντικαταστήστε την σακούλα μόνο όταν είναι γεμάτη. Προς το τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν, ο αριθμός των σφηκών τείνει να είναι μεγαλύτερος. Αυτό προφανώς επηρεάζει πόσο γρήγορα γεμίζουν οι σακούλες.

 

Γενικές Πληροφορίες για της Σφήκες

Οι σφήκες τείνουν να έχουν κύκλους περίπου τεσσάρων ετών ζωής, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε ηλικιωμένες βασίλισσες με περισσότερους εργαζόμενους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της.

Οι υγρές πηγές μπορούν να καταστρέψουν τις φωλιές σφηκών ή ακόμα και να ξεπλυθούν από έντονες βροχές.
Εξαιρετικά ήπιοι χειμώνες, σε συνδυασμό με πρώιμα ζεστή άνοιξη, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες αναπαραγωγής για όλα τα έντομα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πολλές φωλιές επιβιώνουν, με πληθυσμούς σφηκών που εμφανίζονται κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αυξηθεί εποχιακά ο αριθμός των μυγών, μυρμηγκιών ή ψύλλων.

Οι σφήκες μπορεί να είναι ενοχλητικές το καλοκαίρι, ιδιαίτερα κατά το τέλος του, όταν οι σφήκες εργάτες δεν χρειάζεται πλέον να φροντίζουν τα νεογνά φωλιά. Οι σφήκες δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επιθετικά έντομα. Τσιμπάνε για να υπερασπιστούν τις φωλιές τους. Αν προκαλέσουν τσιμπήματα σε ανθρώπους ή ζώα, συνήθως οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν διαταραχθεί με κάποιο τρόπο.

 

Αντιμετώπιση για Σφήκες

Θα χρησιμοποιήσουμε ειδική εντομοκτόνο σκόνη στην φωλιά ή το σημείο εισόδου. Η αντιμετώπιση είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική. Μετά από την επίσκεψή μας, θα υπάρχει έντονη δραστηριότητας γύρω από τη φωλιά για 3-4 ώρες. Οι σφήκες θα πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως εντός 48 ωρών. Εάν η φωλιά είναι ενεργή μετά από αυτή το χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει ακόμη μια επίσκεψη. Μόλις έχουν εξαλειφθεί οι σφήκες, η φωλιά δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά. Δεν αφαιρούμε τη φωλιά, αν και αυτό μπορεί να γίνει με επιπλέον χρέωση.