Μυρμήγκια

Μυρμήγκια

Γενικές Πληροφορίες

Τα μυρμήγκια του κήπου μπορεί να τα βρει κανείς οπουδήποτε στην Κεφαλονιά και στα Ιόνια Νησιά. Συνήθως φωλιάζουν εξωτερικά σε γκαζόν, παρτέρια, κάτω από πλακόστρωτες πλάκες και στη βάση τοίχων. Αν τα μυρμήγκια έχουν εισέλθει σπίτι, ψάχνουν για φαγητό, ειδικά γλυκά φαγητά για να κουβαλήσουν πίσω στη φωλιά τους. Τα μυρμήγκια είναι μια ενόχληση λόγω της αναζήτησής τους για τρόφιμα, αλλά δεν φέρουν μικρόβια ή εξαπλώνουν ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μυρμήγκια πολλαπλασιάζονται. Τα σμήνη των φτερωτών θηλυκών (βασίλισσες) και των αρσενικών εγκαταλείπουν τη φωλιά και ζευγαρώνουν. Αυτό συνήθως κρατά για ένα ή δύο ζεστά απογεύματα. Μόλις ζευγαρώσουν τα αρσενικά πεθαίνουν. Το θηλυκό χάνει τα φτερά της, θάβει τον εαυτό της στο έδαφος για να επιβιώσει το χειμώνα και την άνοιξη ξεκινά μια νέα φωλιά.

Αν τα μυρμήγκια μαζεύονται έξω είναι συχνά καλύτερα να τα αφήνετε μόνα τους. Η χρήση εντομοκτόνου μπορεί να τα οδηγήσει σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε τα παράθυρα για να μην εισέρχονται μέσα και τα μυρμήγκια συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Αντιμετωπίζουμε τις εσωτερικές διασταυρώσεις τοίχων/δαπέδων όλων των επηρεαζόμενων δωματίων. Μπορούμε επίσης να φροντίσουμε ντουλάπια και επιφάνειες εργασίας.

Χρησιμοποιούμε ένα υπολειμματικό εντομοκτόνο. Αυτό σημαίνει ότι μόλις στεγνώσει, θα είναι τοξικό για τα μυρμήγκια για αρκετές εβδομάδες. Μην πλένετε την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή για τουλάχιστον επτά ημέρες, εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο, μιας και αυτό θα αφαιρέσει το εντομοκτόνο. Βλέποντας ένα ή δύο μυρμήγκια μετά την επεξεργασία μιας περιοχής είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Αν υπάρχει μεγάλος αριθμός μυρμηγκιών μετά από επτά ημέρες, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη.