Κατσαρίδες

Κατσαρίδες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κατσαρίδες είναι κοινό παράσιτο σε επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις που συνδέονται με την παραγωγή ή το χειρισμό τροφίμων. Επίσης σε δημόσια κτίρια και οικιακούς χώρους, π.χ. πολυκατοικίες. Νυκτόβιο έντομα, που κρύβονται σε ρωγμές γύρω από μια περιοχή όπως ο νεροχύτης, η αποχέτευση, η κουζίνα, στην πλάτη των ντουλαπιών και στα ψυγεία.
Τα θηλυκά ταξινομούνται ως παράσιτα και παράγουν θήκες αυγών ή ωοθήκες. Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα στο περίβλημα και σύντομα εμφανίζονται οι νύμφες των κατσαρίδων.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

Αντιμετωπίζουμε τις εσωτερικές διασταυρώσεις τοίχων/δαπέδων όλων των επηρεαζόμενων δωματίων. Μπορούμε επίσης να φροντίσουμε ντουλάπια και επιφάνειες εργασίας.

Χρησιμοποιούμε ένα υπολειμματικό εντομοκτόνο. Αυτό σημαίνει ότι μόλις στεγνώσει, θα είναι τοξικό για τις κατσαρίδες για αρκετές εβδομάδες. Μην πλένετε την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή για τουλάχιστον επτά ημέρες, εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο, καθώς αυτό θα αφαιρέσει το εντομοκτόνο. Αν δείτε μία ή δύο κατσαρίδες μετά την επεξεργασία μιας περιοχής, είναι συχνό φαινόμενο. Αν υπάρχει μεγάλος αριθμός κατσαρίδων μετά από επτά ημέρες, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη.