Ακάρεα

Ακάραια

"Good night, sleep tight, don't let the bed bugs bite"

Αγγλικό παιδικό τραγούδι:
"Καληνύχτα, κοιμίσου σφικτά, μην αφήσεις τα έντομα (ακάρεα) να σε δαγκώσουν"


Η Ionian Environmental μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαφανίσει προβλήματα ακάραιων.

Τα ακάρεα είναι παρασιτικά έντομα της οικογένειας των Cimicid που τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. Το Cimex lectularius, το κοινό ακάρεο κλίνης, είναι το πιο γνωστό καθώς προτιμά να τρέφεται με ανθρώπινο αίμα. Συνήθως ζουν και τρέφονται περνώντας απαρατήρητα.
Πολλές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να προκύψουν από τα τσιμπήματα ακάρεων, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων.

Οι περισσότερες μολύνσεις από ακάρεα συμβαίνουν σε οικιακούς χώρους, συνήθως στα υπνοδωμάτια. Κρύβονται σε ρωγμές τον περισσότερο χρόνο και βγαίνουν τη νύχτα, λίγο πριν την αυγή.
Τα ακάρεα δεν μπορούν να πετάξουν αλλά έρπουν ή μεταφέρονται από ρούχα και σεντόνια. Καθώς επίσης και από αποσκευές, βιβλία, έπιπλα ή άλλα αντικείμενα στα οποία βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο.

Η αντιμετώπισή είναι η πλήρης εξολόθρευση των εντόμων (και των αυγών τους)

Για λόγους δημόσιας υγείας, είναι πάντοτε καλύτερο να αποτάσσεστε σε επαγγελματίες για την αντιμετώπιση αυτών των παράσιτων αντί να προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι. Ειδικά σε χώρους καταλυμάτων και ξενοδοχείων.

Φροντίζουμε για την απολύμανση σε όλες τις εσωτερικές διασταυρώσεις τοίχων/δαπέδων στους προβληματικούς χώρους. Επίσης φροντίζουμε τους χώρους ντουλαπιών και επιφανειών εργασίας αν εμφανιστούν και εκεί ακάρεα.
Χρησιμοποιούμε ένα υπολειμματικό εντομοκτόνο. Αυτό σημαίνει ότι μόλις στεγνώσει, θα είναι τοξικό για τους νεοσσούς για αρκετές εβδομάδες. Μην πλένετε την περιοχή που έχει γίνει αγωγή για τουλάχιστον επτά ημέρες (εκτός και αν αυτό είναι απαραίτητο), καθώς αυτό θα αφαιρέσει το εντομοκτόνο. Αν δείτε 1-2 ακάρεα σε περιοχή που έχει υποστεί αγωγή, είναι φυσιολογικό. Αν υπάρχει μεγάλος αριθμός μετά από επτά ημέρες, μπορεί να χρειαστεί επανάληψη.

Επικοινωνήστε με την Ionian Environmental για βοήθεια